נושא הפעילות | הכנת קוביות קרח עם עלי נענע או מנטה – לשתייה קרה. מאת: ניצה דהן | |
מטרות הפעילות | – פעילות מוטורית רב חושית המזמנת הכנת שתייה לשתייה בצוותא. משחררת מעט להעיז ולגזום משתילי הנענע האישיים ובכך לעודד צמיחה. – הפעילות מתאימה גם לאוכלוסייה מבוגרת בעלת מגבלות גופניות וגם ללקויי ראייה ועיוורים. |
|
מהלך הפעילות | 1. ניגשים אל עציצי הנענע והמנטה המפותחים. גוזמים בזהירות את הגבעולים עם העלים מעל לזוג עלים. 2. רוחצים את הגבעולים. 3. תולשים את העלים לקערה 4. שמים בכל שקערורית שבתבנית קוביות הקרח שני עלים. 5. ממלאים את התבנית במים 6. שמים בתא ההקפאה במקרר לשעות אחדות 7. מוציאים ממהקפאה ומרוקנים את קוביות הקרח המעוטרות נענע בקערת הגשה שקופה 8. מכינים קנקן מים קרים או מיץ לימון מוזגים לכוסות אישיות ומוסיפים לעיטור כמה קוביות קרח מנטה מרעננן. שותים בהנאה |
|
משך זמן הפעילות | כ- 20 דקות לא כולל את זמן ההקפאה. | |
הציוד הדרוש | מספריים, קערה לאיסוף הגבעולים, קנקן לשתייה קרה עם מים קרים או מיץ, תבנית לקוביות קרח, כוסות לשתיה. | |
נושאים לשיחה | שיחת קיץ על החום והצורך לשתות. הנענע מנטה כמרעננת ומצננת. כיצד נשקה ונרענן את הצמחים. תכיפות ההשקייה ואיך נדע כמה פעמים בשבוע להשקות. על הגיזום – התחושות כשגוזמים את הצמח שלנו מ”חבל” ותחושת פגיעה להכרה בתרומת הגיזום לחיזוק הצמח להסתעפות ועידוד צמיחת עלווה מרובה. תחושת הצלחה והענקה – הכנת קוביות קרח מנטה לכל חברי המרכז. |
|
פרטים נוספים | מה עוד אפשר לעשות עם נענע? את העלים הנותרים לייבש לתיבול מאכלים. אפשר להקפיא גם גזירי עשב לימון, לואיזה לימונית, בשילוב מיץ לימון או חתיכת לימון. הכנת מאכל מלפפונים ונענע ביוגורט – מרק קר ומרענן. |