נושא הפעילות | הנבטת גרעין אבוקדו במים | |
מטרות הפעילות | 1. גירוי חושים – מישוש הפרי והגרעין, ראיית צבעי הפרי, הגרעין וקליפתו, טעימת פרי האבוקדו. 2. פעילות מוטוריקה עדינה – קילוף הפרי, נעיצת הקיסמים. 3. לימוד חלקי הצמח – זרע, שורש, גבעול ועלים – עם הנביטה ומעקב אחריה. 4. המשכיות בטבע – מהפרי נגיע לעץ חדש. 5. גירוי לשיחה על נושאים שונים (ראה בהמשך בנושאים לשיחה על פי קהל היעד) |
|
מהלך הפעילות | 1. קילוף קליפת הגרעין (לא חובה) 2. נעיצת ארבעה קיסמים בצידי הגרעין (קצת מעל לאמצע הגובה, כך שהקיסמים יהיו קרובים יותר לחלקו המחודד של הגרעין) 3. מילוי קנקל חתוך (של ליטר וחצי) במים 4. הנחת הגרעין בקנקל כך שהקיסמים ישענו על דפנות הבקבוק ותחתית הגרעין במים. 5. שילוט- תאריך + שם |
|
משך זמן הפעילות | 45 דקות כולל הסבר מקדים, הקדמה ואכילת כריך עם אבוקדו בסיום | |
הציוד הדרוש | גרעין אבוקדו, בקבוק מים מינרלים ליטר וחצי, קיסמי שיניים. | |
נושאים לשיחה | לפי קהל היעד: הגיל השלישי – העלאת זכרונות על מאכלים מפרי האבוקדו בבית. ילדים – הציפיות למה יקרה בהמשך, “הימורים” וניחושים לגבי מועד ההצצה. תורנות מילוי מים ומדידת גובה הגבעול שצומח. חשיבות המים לנביטת זרעים. נפגעי נפש/שיקום – מה הגורמים שמעודדים אותי לצמוח ? מה הגורמים שמפריעים לי לצמוח ? |
|
פרטים נוספים | פעילויות מקדימות: הבאת מספר פירות אבוקדו כמספר המשתתפים. קילוף האבוקדו והוצאת הגרעין. חיתוך בקבוקי מים מינרליים של ליטר וחצי. השריית גרעיני האבוקדו במים ( שיהיה יותר קל לקילוף) הכנת סביבת העבודה הכנת סלט אבוקדו לסיום הפעילות |