הכנת שבלולי קליפות תפוזים מסוכרים

מאת: ניצה דהן

מטרות הפעילות

היכולת לעבוד בשתי הידיים,
לחוש, להריח,
לשוחח
להעלות זיכרון קודם חשובים ומעידים על חיזוק העצמאות ועל עזרה הדדית בעיקר לחברים החדשים שבינינו.

מהלך הפעילות

על השולחן הונחו תפוזים רחוצים. לכל אחד על מגש אישי הונח תפוז, קרש חיתוך, סכין, כמה מסחטות מיץ מגרדות וקנקן הונחו במרכז השולחן. ומחטים עם חוט כותנה הוכנו לחלוקה לחברים בזמן המתאים. גם שקית עם פלחי קליפות שהכנתי מבעוד מועד, אפשרו לחלק מהחברים להתחיל לגלגל ולהשחיל את הקליפות בזמן שחברים אחרים מגררים את התפוזים. אחר מעבירים את התפוזים לחצייתם ולסחיטת המיץ. את המיץ אספנו בקנקן לשתייה בהמשך. חצאי הקליפות עברו ניקוי של שרידי הפלחים נחתכו לרצועות. ואז כל החברים הצטרפו לגלגול מחרוזות של שבלולי קליפות תפוזים. תוך כדי עבודה, נזכרו בשנים הקודמות. פעם הכנו עוגת תפוזים, פעם הכנו צלחת הגשה של פלחי תפוזים וקלמנטינות.

הציוד הדרוש

מגש אישי שעליו:
קרש חיתוך, סכין, מסחטת מיץ, מגררת ותפוז רחוץ
מחטי פלסטיק עם קוף גדול כשמושחל בהם חוט כותנה
קערה לאיסוף המחרוזות המוכנות
קנקן לאיסוף מיץ התפוזים

נושאים לשיחה

נזכרו שאת קליפות התפוזים ארזו בצנצנת אישית עם תווית לקחת הביתה אך את הרוב זללו במקום. האזנו יחד לשיר מפי התרנגולים: “אם תרצי תפוח זהב”.
שוחחנו על עצמאות והצלחות, על התמיכה החברית בין חברי הקבוצה. על כמה נוח להתנסות וגם לטעות ליד החברים כשבבית לא מנסים.
ברקע השמענו שני שירים שהנעימו את האווירה:
“תפוח הזהב” – מפי התרנגולים
“בפרדס ליד השוקט” – מפי יהורם גאון

פרטים נוספים

את המחרוזות הכתומות לקחתי להשריה ובישול בית. שאר הפעילות תתבצע בשבוע הבא.
לאחר תהליך הבישול, כשהמחרוזות התקררו, החברים הוציאו את החוט, והכניסו את השבלולים לצנצנות. הדביקו תווית על הצנצנת וסגרו היטב

מתכון קליפות תפוזים מסוכרות

תוכן העניינים
הכנת שבלולי קליפות תפוזים מסוכרים