כרגיל, בט”ו בשבט קר וגשום. מובן שאין שתילות ונטיעות ואפילו אין מה לצפות לסיור בגינה המשגשגת . אז מה עושים?
מתכנסים בחדר החמים, ומכינים מאכלים מתנובת הגינה. עדי ואני, יוצאות “בחירוף נפש” עם מטריה ומזמרה לגינת בית העיוור. גוזמות עלי מנגולד, בצל, ועלי תה. אוספות צנוניות זעירות אדמדמות ותרמילי אפונה. עכשיו הכל יתנהל בחדר החמים, איזה מזל!
על השולחנות תנובת הגינה כבר לאחר שטיפה,
הכלים הדרושים:
מגשים, קרשי חיתוך, סכינים, קערות, כפות, תבנית שקעים,תרמוס עם מים חמים
החומרים הדרושים:
עלי מנגולד, בצל ירוק, ביצה טרופה, גבינה צפתית, 1/2 שקית בצל מטוגן, שמן זית, 3 כפות קמח תופח או פירורי לחם, מלח פלפל, עלי סיגר מרובעים החתוכים לרבעים.
אופן ההכנה:
1. קוצצים היטב את עלי המנגולד ומרכזים בקערה עליה יוצקים את המים הרותחים לחליטה.
2. בינתיים קוצצים לקערה אחרת את הבצל הירוק, את הגבינה הצפתית, מוסיפים את הבצל המטוגן, מעט שמן זית
3. מסננים את עלי המנגולד היטב, מוסיפים לקערת הבצל והגבינה, מוסיפים ביצה, קמח ומעט מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
4. משמנים את תבנית השקעים
5. על כל ריבוע בצק מניחים במרכזו כף מתערובת המלית. אוחזים ב4 קצוות הריבוע ומניחים באחד השקעים
6. לאחר שכל השקעים מלאים, מזליפים קלות שמן זית על הכל ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ל 10-15 דקות – עד הזהבה.
7. ועכשיו! מגישים עם צנונית אדמדמה ותרמיל אפונה ומתענגים מתוצרת גינתנו ומעשה ידינו!
שיחת סיפוק מלווה את רחש הלעיסה של מנה נוספת:
“במשפחה לא יאמינו לי שהכנתי סלסילת מנגולד יפה וטעימה כל כך”
“אם אשתי תיתן לי להיכנס למטבח, אז אני אראה לה שגם אני יודע לבשל”
“אני לא אזכור איך הכנתי, אם תתני לי את המתכון , אז גם הבת שלי תוכל להכין”
כבר עולות הזמנות למתכון הבא. ואין צורך להרחיב על המשמעות של סיפוק, הצלחה ושל שילוב טעם וריח להאדרת החוויה.
איך חוגגים ביום גשום טו בשבט ינואר 2016
שיתפה: ניצה דהן